България,Гр.София, ул.Суходолска 189 +359886422623 office@stillaserbg.com

Клиенти от България и цяла Европа посетиха новия технологичен център за лазерни системи Mazak в Милано

В края на месец май т. г. се състоя официалното откриване на новия технологичен център за лазери Mazak в Милано.

На стилна галавечеря, в присъствието на над 100 клиента от цяла Европа, в това число и български клиенти на марката, бе отбелязан 38-годишният път от създаването на лазери Mazak, който е важен елемент от цялата над 100-годишна история на японския лидер в металообработващите машини Yamazaki Mazak. Елегантното събитие беше уважено и от членове на фамилията Yamazaki, които взеха участие в официалното прерязване на лентата.

Така стартира тридневното събитие „отворени врати“ по време на което чрез презентации и демонстрации бяха представени различни видове лазерни системи Mazak. Клиентите се запознаха и с новите съоръжения, които ще подпомагат работата, както и с нови разработки на инженерите на компанията в Европа, включително и създадената „чиста стая“.

Наред с познатите и вече наложени на пазара файбър лазери модел OPTIPLEX 3015 FIBER III 10 kW с автоматичен склад CST 3015 и модел OPTIPLEX NEXUS FIBER 6 kW, бяха представени и най-новите модели, които предизвикаха огромен интерес.

Гамата от лазерни системи на Mazak вече включва и най-новия модел тръбен лазер FG-220 с файбър източник и възможност за фрезови функции и плосък лазер OPTIPLEX 3015 NEO S-15, които бяха демонстрирани на всички клиенти, като вече са факт първите сериозни намерения за поръчки.

Представители на множество големи български компании, лидери в металообработването, уважиха събитието и бяха придружени през цялото време от г-жа Деница Менгова, основател и управител на Стил Лазер България, официален представител на лазери Mazak за България.

Сред присъстващите български клиенти, които изразиха удовлетворение и сериозен интерес, бяха AK Електрик, АБ Терм, ЕГТ-СП, Елика Процесинг, MBM Metawork, Коловаг, Ники и Торготерм.

Европейският технологичният център на лазери Mazak в Милано остава отворен през цялата година и с радост ще посрещне още клиенти, които имат интерес да се докоснат до света на Mazak.

За повече информация и заявка за посещение може да се обърнете към официалния представител на лазери Mazak в България: