България,Гр.София, ул.Суходолска 189 +359886422623 office@stillaserbg.com

Стил Лазер България, Деница Менгова: Работим упорито с огромно внимание към всеки един клиент

Деница Менгова, управител на Стил Лазер България, пред сп. Инженеринг ревю

Пандемията от коронавирус наложи сериозни мерки, ограничаващи бизнеса, които доведоха до икономически затруднения за голяма част от компаниите. Г-жо Менгова, как се справят Mazak и Стил Лазер България в тези трудни времена?

Времената, в които живеем наистина са трудни не само за Mazak и мен, а за всички нас. Необичайни и извънредни неща станаха нормални и ежедневни, а виртуалният свят все повече замества реалния. Аз лично не съм почитател на „онлайн“ действителността, но обстоятелствата налагат промени и ние сме длъжни да ги спазваме.

Както знаете Стил Лазер България е официален представител на гамата лазери Mazak за България.Смея да твърдя, че благодарение именно на онлайн сервизната консултация, оказана от нашите инженери в Европа, и техническия сервиз на място, както и благодарение на нашия сервизен инженер г-н Георги Ангелов, бе оказана помощ на нашите клиенти в нужда, която се възнагради с техните позитивни отзиви. Всеки ден работехме с цял екип от колеги, за да проследим всички новости, мерки и рестрикции, които нашите инженери трябваше и трябва да спазват, за да достигнат до клиентите ни. Нашият високотехнологичен склад за резервни части в Европа изпращаше поръчките към клиентите ни без ден закъснение.

Mazak поставя в центъра на корпорацията хората като своя водеща сила и барометър за бизнеса. Именно за да не се излага на риск животът на служителите, към всеки един от нас е насочено огромно внимание.

 

По какъв начин се промениха пазарът на машините за лазерна обработка и отношенията с Вашите клиенти вследствие на усложнената икономическа ситуация?

Пазарът стана по-труден, нерешителен и изчакващ. Някои очакват втора вълна на COVID-19, други с надежда гледат към бъдещето, а трети са притеснени от идващата зима. За производителите в металообработването това е много труден период. Клиентите станаха по-внимателни и стриктни в стандартното поддържане на лазерите, което означава, че ситуацията все пак има и положителна страна. Трудно е, но когато получим благодарствени имейли от наши клиенти като Метал АД-Варна, EGT-SP и други компании за добре свършена работа и работещи лазери, сме доволни и мотивирани да продължим напред. В нашия бизнес обслужването на клиентите ни след продажбата и работещите машини са показателни за нивото на професионализъм на представителите и сервизния екип.

 

Mazak е водещ производител на металообработващи машини, утвърдил се в международен мащаб. Какви са стъпките, които компанията предприема, за да запази и разгърне позициите си на световния пазар?

Mazak никога не спира да търси и създава иновации. Това се потвърждава и от факта, че по време на световна пандемия и вече осезаема финансова криза Mazak създаде и пусна на пазара нов тръбен файбър лазер FT-150.

Най-новата перла в короната на Mazak FT-150 не можа да получи заслуженото бляскаво представяне на големите изложения, които бяха отменени, но въпреки това успя само с онлайн представяне да предизвика интерес и запитвания от страна на клиентите ни.

Разбира се, сред моделите на 2D лазерите остават нашите бестселъри – сериите на файбър лазери Nexus, Optiplex с мощности до 10 kw, както и нашата иновационна революция с обещаващо бъдеще в лазерното рязане – DDL технологията.

В трудни времена се отличават силните организации и хора. Погледът ни към бъдещото развитие на лазери Mazak в България е оптимистичен. Работим упорито всеки ден с огромно внимание към всеки един наш клиент. Това дава и, вярвам, ще продължи да дава позитивни резултати.